Sposób przygotowania:
Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem
Rzodkiewki myjemy, odcinamy ich końce i ścieramy na drobnych oczkach, koperek siekamy.
Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie i odciskamy.
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rzodkiewkę i koperek oraz odciśniętą bułkę i bułkę tartą - wyrabiamy mięsną masę.
Z masy formujemy wałeczki, obtaczamy w pozostałej bułce tartej.
Smażmy z wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu do ładnego zarumienienia i upieczenia mięsa.
Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie i odciskamy.
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rzodkiewkę i koperek oraz odciśniętą bułkę i bułkę tartą - wyrabiamy mięsną masę.
Z masy formujemy wałeczki, obtaczamy w pozostałej bułce tartej.
Smażmy z wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu do ładnego zarumienienia i upieczenia mięsa.