Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem to mięsne wałeczki które kryją w sobie moc witamin. Polecam na rodzinny obiad.

Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem
Rzodkiewki myjemy, odcinamy ich końce i ścieramy na drobnych oczkach, koperek siekamy.

Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie i odciskamy.

Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rzodkiewkę i koperek oraz odciśniętą bułkę i bułkę tartą - wyrabiamy mięsną masę.

Z masy formujemy wałeczki, obtaczamy w pozostałej bułce tartej.

Smażmy z wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu do ładnego zarumienienia i upieczenia mięsa.
Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem
do miski wkładamy mięso dodajemy jajko i doprawiamy
Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem
dodajemy siekany koperek oraz startą rzodkiewkę
Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem
dodajemy odciśniętą bułkę i bułkę tartą
Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem
z masy mięsnej formujemy wałeczki obtaczamy w bułce tartej i smażymy