migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Kofty czyli mielone na patyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kofty to świetna propozycja na obiadek. Takie mielone na patyczku fajnie się prezentują na talerzu. Mięsko można doprawić ulubionymi przyprawami.

Kofty czyli mielone na patyku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kofty czyli mielone na patyku

 

  • 500 g mięsa mielonego, u mnie z łopatki
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól czosnkowa do smaku

Sposób przygotowania:

Kofty czyli mielone na patyku
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i przyprawy. Dokładnie wyrobić masę. Następnie brać porcję mięsnej masy i uformować kulkę.

Potem nadziać ją na patyczek i dokładnie docisnąć do patyczka formując podłużny kotlecik.

Gotowe kotleciki na patyczkach grillować na patelni grillowej z każdej strony aż mięsko ładnie sie przyrumieni.

Gotowe kofty podałam z mizeria oraz gotowanym kalafiorem polanym masełkiem z bułeczką. 
Kofty czyli mielone na patyku
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i przyprawy.
Kofty czyli mielone na patyku
Dokładnie wyrobić masę. Następnie brać porcję mięsnej masy i uformować kulkę.
Kofty czyli mielone na patyku
Potem kulkę nadziać na patyczek i dokładnie docisnąć do patyczka formując podłużny kotlecik.
Kofty czyli mielone na patyku
Gotowe kotleciki na patyczkach grillować na patelni grillowej z każdej strony aż mięsko ładnie sie przyrumieni.