Sposób przygotowania:
Kofty czyli mielone na patyku
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i przyprawy. Dokładnie wyrobić masę. Następnie brać porcję mięsnej masy i uformować kulkę.
Potem nadziać ją na patyczek i dokładnie docisnąć do patyczka formując podłużny kotlecik.
Gotowe kotleciki na patyczkach grillować na patelni grillowej z każdej strony aż mięsko ładnie sie przyrumieni.
Gotowe kofty podałam z mizeria oraz gotowanym kalafiorem polanym masełkiem z bułeczką.
Potem nadziać ją na patyczek i dokładnie docisnąć do patyczka formując podłużny kotlecik.
Gotowe kotleciki na patyczkach grillować na patelni grillowej z każdej strony aż mięsko ładnie sie przyrumieni.
Gotowe kofty podałam z mizeria oraz gotowanym kalafiorem polanym masełkiem z bułeczką.