katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1584]

Mielone krokieciki z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Często przygotowuje takie krokieciki czy też kotleciki jak kto woli bo moja rodzinka bardzo je lubi.

Mielone krokieciki z pieczarkami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Mielone krokieciki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Mielone krokieciki z pieczarkami
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wrzucamy na patelnie i dusimy do odparowania płynu. Oprószamy solą i pieprzem. Doprawiamy majerankiem i dodajemy tartą bułkę i drobno pokrojona cebule (ok 1/2) . Mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Resztę cebuli drobno i dodajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wilgotnymi dłońmi formujemy placuszki z masy mięsnej , nakładamy pieczarkowy farsz i zwijamy krokieciki. Bułkę tartą mieszany z dodatkiem papryki i obtaczamy przygotowane krokiety. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Mielone krokieciki z pieczarkami
Mięsne krokieciki gotowe już do podania .
Mielone krokieciki z pieczarkami
Cebulę obieramy a następnie drobno kroimy.
Mielone krokieciki z pieczarkami
większość przygotowanej cebuli dodajemy do mięsa mielonego a resztę zostawiamy do farszu.
Mielone krokieciki z pieczarkami
Do mięsa wbijamy też jajko i doprawiamy do smaku.
Mielone krokieciki z pieczarkami
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce, dusimy i przyprawiamy.
Mielone krokieciki z pieczarkami
Farsz zawijamy w masę mięsną i smażymy pyszne krokieciki.