Sposób przygotowania:
Mielone z pieczarkowym środkiem
Do miseczki wrzucamy mięso mielone. Przyprawiamy je solą i pieprzem. Cebule obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy jajko i dodatkowo posypujemy przyprawą do mięsa mielonego. Dokładnie mieszamy. Bułkę moczymy w przegotowanej wodzie, dokładnie odciskamy i dodajemy do mięsa. Za pomocą ręki dokładnie mieszamy mięso, żeby powstała jednolita masa. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Smażymy je na patelni do odparowania wody. Przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Z masy mięsnej odrywamy po kawałku mięsa i rozpłaszczamy je na dłoni. Na środek mięsa dajemy porcję smażonych pieczarek i zlepiamy tak, żeby nadzienie pieczarkowe było w środku masy mięsnej. Kotleciki dokładnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy je na gorącym oleju na patelni do zrumienienia z każdej strony.