aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Mielone z pieczarkowym środkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Chrupiące kotleciki mielone z soczystym pieczarkowym środkiem. Takie kotleciki podaję jako dodatek do ziemniaków.

Mielone z pieczarkowym środkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z pieczarkowym środkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone z pieczarkowym środkiem
Do miseczki wrzucamy mięso mielone. Przyprawiamy je solą i pieprzem. Cebule obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy jajko i dodatkowo posypujemy przyprawą do mięsa mielonego. Dokładnie mieszamy. Bułkę moczymy w przegotowanej wodzie, dokładnie odciskamy i dodajemy do mięsa. Za pomocą ręki dokładnie mieszamy mięso, żeby powstała jednolita masa. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Smażymy je na patelni do odparowania wody. Przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Z masy mięsnej odrywamy po kawałku mięsa i rozpłaszczamy je na dłoni. Na środek mięsa dajemy porcję smażonych pieczarek i zlepiamy tak, żeby nadzienie pieczarkowe było w środku masy mięsnej. Kotleciki dokładnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy je na gorącym oleju na patelni do zrumienienia z każdej strony. 
Mielone z pieczarkowym środkiem
Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, jajko, namoczoną bułkę i przyprawy.
Mielone z pieczarkowym środkiem
Całość dokładnie mieszamy ręką. Nabieramy po kawałku mięsa i rozpłaszczamy je.
Mielone z pieczarkowym środkiem
Na środku mięsa układamy usmażone pieczarki i dokładnie zlepiamy kotlety.
Mielone z pieczarkowym środkiem
Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiano.