cris

cris

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 354]

Mielone przekładane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mięso mielone inaczej niż zwykle.

Mielone przekładane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone przekładane

 

  • /porcja dla 2 osób/
  • 300 g mięsa mielonego/mieszane/
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • 150 g żółtego sera w plastrach
  • garść rukoli
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone przekładane
Mięso mielone wymieszać z przyprawami dodać jajko i starannie wyrobić na gładką masę.Schłodzić w lodówce.Mięso podzielić na dwie części i przy pomocy folii spożywczej uformować prostokąty.Na jeden prostokąt mięsa rozłożyć warstwę sera żółtego,posypać obficie rukolą , przykryć ponownie serem i drugim płatem mięsa.Lekko docisnąć. Mięso w całości lub przekrojone na połowę smażyć z obu stron na na dużej patelni z dodatkiem oliwy.Kiedy mięso jest ładnie przyrumienione,a ser zaczyna się topić można nakładać na talerze.Doskonale smakuje z surówką ze świeżych warzyw. z dodatkiem pieczywa lub ziemniaków.
Mielone przekładane
Mięso rozwałkować przy pomocy folii i przełożyć rukolą i serem
Mielone przekładane
Smażyć z obu stron na oliwie do przyrumienienia się.
Mielone przekładane
Doskonale smakuje z dodatkiem pieczywa i sezonowej sałaty.