Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Mielone szaszłyki z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szaszłyki z mięsa mielonego z grilla.

Mielone szaszłyki z grilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone szaszłyki z grilla

 

  • 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 łyżki przyprawy do zup w płynie
  • 1/2 cebuli
  • 2 duże ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Mielone szaszłyki z grilla
Cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa (można użyć np. szynki lub łopatki wieprzowej). Dodać do niego również posiekany czosnek, przyprawę w płynie, odrobinę soli, curry i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy uformować kilka niezbyt grubych wałeczków i nadziać je na patyczki do szaszłyków, lekko docisnąć. Tak przygotowane szaszłyki kłaść na rozgrzany grill i grillować na rumiano z każdej strony.
Mielone szaszłyki z grilla
Mięso mielone z dodatkiem cebuli czosnku i przypraw.
Mielone szaszłyki z grilla
Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszane.
Mielone szaszłyki z grilla
Wałeczki z mięsnej masy nadziane na patyczki do szaszłyków.