nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Mielone w boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo szybkie i pyszne !

Mielone w boczku

Składniki:

Mielone w boczku

 

  • ok. 35 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • boczku (ilość zależy od ich szerokości i długości - ja zużyłam 11 do tej porcji mięsa
  • 1 małe jajko
  • pół cebuli
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • łyżeczka musztardy
  • przyprawa do mięsa mielonego

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone w boczku
1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Mięso wrzucamy do miski, dodajemy jajko, cebulę, bułkę tartą, musztardę oraz przyprawiamy do smaku. Całą masę dokładnie mieszamy. 2. Rozkłądamy plastry boczku. Na każdy z nich nakładamy po porcji mięsa, w takiej ilości, by było możliwe zwinięcie roladki. Zawijamy. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, po czym kładziemy zawijańce łączeniem do dołu. Obsmażamy na niezbyt dużym oleju, aż boczek się zarumieni, a mięso będzie gotowe.