szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Mielone z jajem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wielkanoc coraz bliżej więc pojawia się coraz więcej potraw z jajkiem. Nawet zwykłe kotlety mielone można podać z jajkiem w środku.

Mielone z  jajem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z jajem

 

  • 300 g mięsa mielonego
  • 4 jajka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka kaszy manny
  • sól, pieprz
  • suszona natka pietruszki
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Mielone z jajem
Mięso przekładamy do miski. Dodajemy do niego pokrojoną drobno cebulę, jedno jajko i kaszę manną. Z całości wyrabiamy masę. Masę mięsną doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pozostałe jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Jajko obkładamy mięsem mielonym i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju z każdej ze stron.
Mielone z  jajem
Z mięsa cebuli jajka i kaszy wyrabiamy masę
Mielone z  jajem
Jajka gotujemy na twardo i zamykamy w mięsie
Mielone z  jajem
Przygotowane mięsne kotlety z jajkiem przed smażeniem
Mielone z  jajem
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony