mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Mielone z jajem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Świetna propozycja na przystawkę czy zakąskę, w dodatku bardzo smaczna:)

Mielone z jajem

Składniki:

Mielone z jajem

 

  • 40dkg mięsa mielonego
  • bułka
  • cebula
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
  • tarta bułka
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Mielone z jajem
Mięso wymieszać z namoczoną bułką, surowym jajkiem,posiekaną zieleniną, drobno posiekaną cebulą. Doprawić do smaku solą,pieprzem. Dobrze wyrobić na jednolitą masę. Ugotowane i obrane jajka okleić równomiernie masą mięsną. Na patelni rozgrzać tłuszcz (olej) i smażyć jak, aż ładnie się zrumienią.
Gotowe przekrawać na pół i układać na talerzu.