Sposób przygotowania:
Mielone z kalafiora
Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu odsączamy i odgniatamy z nadmiaru wody. Rozgniatamy widelcem lub ugniatamy tłuczkiem. Dodajemy ugotowane i rozgniecione widelcem jajka, posiekaną natkę pietruszki, koperku, cebulki zielonej oraz przyprawy.
Dokładnie wymieszać dodając tartej bułkę.
Po dokładnym wyrobieniu formujemy klopsy smażąc je na gorącym oleju z obu stron.
Po ugotowaniu odsączamy i odgniatamy z nadmiaru wody. Rozgniatamy widelcem lub ugniatamy tłuczkiem. Dodajemy ugotowane i rozgniecione widelcem jajka, posiekaną natkę pietruszki, koperku, cebulki zielonej oraz przyprawy.
Dokładnie wymieszać dodając tartej bułkę.
Po dokładnym wyrobieniu formujemy klopsy smażąc je na gorącym oleju z obu stron.
gusia1000
BozenaMatuszczyk