VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Pulpeciki w sosie beszamelowym z kalafiorem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Rewelacyjne pulpeciki, które dzięki dodatkowi kalafiora zyskały jego smak. Sos beszamelowy dodał im delikatności i kremowego smaku.

Pulpeciki w sosie beszamelowym z kalafiorem

Składniki:

Pulpeciki w sosie beszamelowym z kalafiorem

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie beszamelowym z kalafiorem
Mięso mielone dokładnie mieszamy z jajkiem i bułką tartą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki i układamy je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.

Kalafior myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki. Układamy je pomiędzy mięsnymi pulpecikami.

Sos beszamelowy: W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Stopniowo dolewamy mleko, energicznie mieszamy. Gdy sos zgęstnieje dolewamy stopniowo mleko. Sos musi mieć konsystencję śmietany.

Gotowym sosem zalewamy pulpeciki. Pieczemy je w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 40 minut.