Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka z kalarepą i pieczarkami
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Włożyć do miski, dodać przyprawę Garam Masala, oliwę i sos sojowy. Umyte mięso pokroić w kostkę, wymieszać z marynatą, przykryć i pozostawić na 1-2 godziny. Następnie zrumienić na rozgrzanej patelni, przełożyć do garnka, wlać 1,5 szkl bulionu i dusić około 10 minut.
Kalarepę obrać i razem z cukinią pokroić w kostkę. Mieszankę warzyw razem z kalarepą blanszować w osolonej wodzie, osączyć.
Na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmażyć pokrojony w krążki por, cukinię i posiekane pieczarki. Wszystkie warzywa wsypać do mięsa, dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, papryką i odrobiną wody, połączyć z mięsem i warzywami, zagotować.
Doprawić do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem.
Kalarepę obrać i razem z cukinią pokroić w kostkę. Mieszankę warzyw razem z kalarepą blanszować w osolonej wodzie, osączyć.
Na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmażyć pokrojony w krążki por, cukinię i posiekane pieczarki. Wszystkie warzywa wsypać do mięsa, dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, papryką i odrobiną wody, połączyć z mięsem i warzywami, zagotować.
Doprawić do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem.
Magdalena88