Sposób przygotowania:
Bób smażony z boczkiem i pomidorami
Bób gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości, odcedzamy, obieramy ze skórki. Boczek, cebulki i pomidory kroimy w małą kostkę, obrany czosnek w cienkie plasterki.
Rozgrzewamy suchą patelnię przesmażamy boczek a gdy wytopi tłuszcz dodajemy cebulki i czosnek smażymy aż warzywa się zeszklą. Dokładamy masło, a gdy się roztopi wkładamy pomidory i bób, doprawiamy.
Wsypujemy koper, smażymy kolejne 5 min na co jakiś czas mieszając.
Podajemy gorące, posypane serem.
Rozgrzewamy suchą patelnię przesmażamy boczek a gdy wytopi tłuszcz dodajemy cebulki i czosnek smażymy aż warzywa się zeszklą. Dokładamy masło, a gdy się roztopi wkładamy pomidory i bób, doprawiamy.
Wsypujemy koper, smażymy kolejne 5 min na co jakiś czas mieszając.
Podajemy gorące, posypane serem.