Sposób przygotowania:
Mielone z warzywami
1- Marchewkę obrać pokroić w większe paseczki
2 - Fasolkę szparagowa umyć obciąć końce pokroić na połowę
3- Marchewkę i fasolkę szparagowa włożyć na patelnie dusić w rosołku drobiowym jakieś pół godziny
4- Łopatkę umyć i zmielić dodać do marchewki i fasolki już podduszonej i miękkiej i dolać 2 łyżki oleju smażymy mieszając
5- Posypujemy papryka mielona pieprzem i sola doprawiamy do smaku smażymy a potem dusimy znowu 25 minut aż mięso dojdzie do siebie
6 - Na koniec dodajemy 2 łyżki przecieru pomidorowego i dusimy jakieś 10 minut i gotowe ja podaje z frytkami i mizerią
2 - Fasolkę szparagowa umyć obciąć końce pokroić na połowę
3- Marchewkę i fasolkę szparagowa włożyć na patelnie dusić w rosołku drobiowym jakieś pół godziny
4- Łopatkę umyć i zmielić dodać do marchewki i fasolki już podduszonej i miękkiej i dolać 2 łyżki oleju smażymy mieszając
5- Posypujemy papryka mielona pieprzem i sola doprawiamy do smaku smażymy a potem dusimy znowu 25 minut aż mięso dojdzie do siebie
6 - Na koniec dodajemy 2 łyżki przecieru pomidorowego i dusimy jakieś 10 minut i gotowe ja podaje z frytkami i mizerią