gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Mielone zawijane w szynce .

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne mielone w całkiem innej wersji a to dlatego dzięki szynce.

Mielone zawijane w szynce . Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone zawijane w szynce .

 

  • 30 dkg mięsa mielonego
  • pól bułki kajzerki
  • sól,pieprz
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2-3 łyzki pokrojonego pora
  • 1 paczka szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 jajko
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Mielone zawijane w szynce .
Bułkę namoczyć w wodzie Cebulę pokroić w kostkę Pora pokroić w półplasterki Do mięsa mielonego dodać odcisniętą z wody bułkę,dodać pokrojoną cebulę, por,pieprz sól,jajko .Całość dobrze wymieszać. Plasterki szynki rozkładamy, na szynkę dajemy porcję mięsa. Zwinąć szynkę z mięsem w ruloniki.Jajko roztrzepać opanierować rulonik najpierw w jajku pózniej w bułce tartej. Gotowe ruloniki smazymy na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. POLECAM ! ! !
Mielone zawijane w szynce .
Mielone podajemy do obiadu z kapustą.
Mielone zawijane w szynce .
Na szynkę dajemy porcje miesa mielonego.
Mielone zawijane w szynce .
Zwinięte ruloniki obtaczamy w jajku i bułce.
Mielone zawijane w szynce .
Pyszne ruloniki smazymy na oleju na złoty kolor.