Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Mielony w cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fajne urozmaicenie kotleta mielonego, danie najlepiej smakuje z ryżem i surówką z pomidora

Mielony w cukinii

Składniki:

Mielony w cukinii

 

  • 4 duże plastry cukinii ( ze skórką, o grubości ok.1,5 cm)

 

  • kilka kropel sosu sojowego

 

  • 20 dag mięsa mielonego

 

  • 2-3 łyżki oleju

 

  • szczypta soli, chili w proszku

 

  • 4 łyżki płynnego miodu

 

Sposób przygotowania:

Mielony w cukinii
W plastrach cukinii wykrawamy krążki usuwając gniazda nasienne. Powinno wyjść coś na kształt niezbyt cienkich oponek. Oprószamy plastry solą, chili, skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na 2 godziny w chlodne miejsce. Po tym czasie smarujemy miodem. Mięso doprawiamy, dzielimy na 4 części i formujemy kotlety, które wkladamy w środek krążków cukinii. Pieczemy w 160* przez ok. 30 min.