Sposób przygotowania:
Mielony w świątecznej oprawie
Mięso,jajko,susz,bułkę tartą i przyprawy wyrabiamy na jednolitą masę.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy owalne kotleciki wielkości dłoni.Cykorię oczyszczamy z wierzchnich liści i kroimy drobno,pozostawiając spory kawałek głąba,por kroimy w półplasterki,a cebulę i ogórek w grubą kostkę.W rondlu podgrzewamy wodę i wrzucamy wszystkie warzywa,dodajemy resztę składników,wszystko dusimy pod przykryciem na małym ogniu,co jakiś czas mieszając.Sos powinien mieć lekko pikantny smak z kwaskowatym akcentem.W razie potrzeby możemy podlać niewielką ilością wody.Makaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu.Na talerzu kładziemy makaron,duszone warzywa układamy dookoła,a na środku,na makaronie układamy mielony kotlet.Smacznego.
Anula
Natala1210
yola