Sposób przygotowania:
Mięsna zupa z leczo.
1. Do garnka wlewamy ok. 2 litrów wody, dodajemy łyżkę vegety i zagotowujemy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso, doprawiamy pieprzem i solą, przesmażamy, a następnie dodajemy cebulę i jeszcze trochę smażymy, od czasu do czasu mieszając. 2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Gdy wod zacznie się gotować, wrzucamy je na wrzatek. 3. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do marchewki. Gdy trochę zmiękną, dodajemy fasolkę, podsmażone mięso z cebulką i leczo. Od razu dodajemy przecier pomidorowy i keczup, mieszamy i zagotowujemy, a następnie gotujemy do miękkości ziemniaków. 4. Doprawiamy do smaku pieprzem, słodką papryką i magii (ew. solą).