Sposób przygotowania:
Mięsne szaszłyki z papryką i cebulką
Umyty i osuszony karczek pokroić w kostkę. Delikatnie polać oliwą, oprószyć przyprawą do grilla i wymieszać. Odstawić na 3 godziny do lodówki.
Paprykę pozbawioną gniazd na siennych pokroić w kostkę a cebulkę w plastry. Kiełbaskę pokroić w plastry, boczek pokroić w kostkę.
Nabijać na patyczki do szaszłyków naprzemiennie - mięso, kiełbasa, papryka, boczek, cebula. Upiec na mocno rozgrzanym ruszcie grilla.
Podawać natychmiast po przyrządzenia.
Paprykę pozbawioną gniazd na siennych pokroić w kostkę a cebulkę w plastry. Kiełbaskę pokroić w plastry, boczek pokroić w kostkę.
Nabijać na patyczki do szaszłyków naprzemiennie - mięso, kiełbasa, papryka, boczek, cebula. Upiec na mocno rozgrzanym ruszcie grilla.
Podawać natychmiast po przyrządzenia.