ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Szaszłyki z mięsa mielonego 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne i trochę inne szaszłyki z piekarnika.

Szaszłyki z mięsa mielonego 4 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szaszłyki z mięsa mielonego 4

 

  • 30 dag mięsa mielonego
  • 3 małe cebulki
  • 3 pieczarki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z mięsa mielonego 4
Mięso mielone wymieszać razem z żółtkiem, posiekaną natką pietruszki, bułką tartą oraz solą pieprzem i przyprawą do gyrosa. Z powstałej masy uformować małe kotleciki, usmażyć na rumiano z obu stron na oleju. Cebulki obrać i pokroić w plastry. Pieczarki obrać i przekroić na cztery części. Paprykę pokroić w kostkę. Na patyczki od szaszłyków nabijać kolejno warzywa i mięsne kotleciki. Przygotowane szaszłyki układać na wąskim naczyniu żaroodpornym, tak by były w powietrzu. Warzywa posmarować olejem i posypać solą. Piec około 40-50 minut w 180 stopniach.
Szaszłyki z mięsa mielonego 4
Z mięsa mielonego uformować małe kotleciki i usmażyć na oleju.
Szaszłyki z mięsa mielonego 4
Na patyczki do szaszłyków nabijać warzywa i kotleciki.