Sposób przygotowania:
Mięsno warzywny kociołek
Polędwiczkę myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawa do dziczyzny. Następnie kroimy w plasterki i obsmażamy. Po szybkim obsmażeniu polędwiczkę przekładamy do miseczki nakrywamy i odstawiamy. Na ta sama patelnię dodajemy pokrojone w dużą kostkę ziemniaki i marchewkę. Smażymy. Następnie po ok 10 min dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Mieszamy. Podlewamy 2 szklanki wody z rozpuszczoną kostką wieprzową. Nakrywamy i dusimy ok 10 min. Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek , prażona cebulkę. Doprawiamy pieprzem ,majerankiem ,solą do smaku i dodajmy przecier pomidorowy. Mieszamy lekko- dusimy jeszcze kilka minut. Na patelnie przekładamy obsmażoną polędwiczkę i razem jeszcze dusimy kilka chwil.