gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Mięsny kociołek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne danie, smakowało całej rodzinie. Polecam wypróbować bo jest przepyszne. Zróbcie, np. swojej drugiej połówce

Mięsny kociołek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsny kociołek

 

  • 50 dag szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 1/2 słoiczka papryki marynowanej
  • po 1 garści posiekanych: koperku i natki pietruszki
  • 1 jabłko
  • 1/5 szklanki białego wina wytrawnego
  • 1 seler
  • pieprz, olej, bulionetka do mięs duszonych

 

Sposób przygotowania:

Mięsny kociołek
Do niedużego garnka wlać olej, następnie pokroić cebulę drobno i wsypać do garnka. Zeszklić cebulę. Mięso pokroić w kostkę, dodać do cebuli, podsmażyć przez chwilę. Przygotować bulionetkę jak podano na opakowaniu i podlać nią mięso. Dusić ok. 15 minut. Po tym czasie dodać paprykę marynowaną i pokrojone w kostkę i pozbawione wcześniej skórek jabłko i seler. Podlać białym winem. Przyprawić pieprzem. Chwilę podgotować. Pod koniec posypać poszatkowanymi koprem i natką pietruszki.
Mięsny kociołek
Na sam początek należy pokroić mięso w kostkę
Mięsny kociołek
Następnie kroimy cebulkę drobno i podsmażyć
Mięsny kociołek
Wszystko zasmażać w garnku, postępować wg przepisu
Mięsny kociołek
Na koniec podlać bulionetkę i dusić pod przykryciem. Przyprawić.