Sposób przygotowania:
Gulaszowy kociołek z grzybami
Mięso myję i kroję w kostkę. Przekładam na rozgrzaną w garnku Plantę . Dodaję włoszczyznę , ziele ang. i listki laurowe. Obraną cebulę kroję w piórka i dodaję do mięsa. Mieszam i duszę około 20 minut pod przykryciem.
Osobno przygotowuję grzyby. Na patelni rozpuszczam tłuszcz , przekładam mrożone grzyby, podlewam gorącą wodą i duszę około 15 minut, następnie doprowadzam do całkowitego odparowania wody. Wtedy przekładam je do mięsa. Można dodać kostkę bulionową mięsną. Zalewam wrzątkiem, gotuję jeszcze około 40 minut ( do miękkości mięsa)
Na koniec dodaję paprykę, zaprawiam śmietaną i doprawiam do smaku.
Osobno przygotowuję grzyby. Na patelni rozpuszczam tłuszcz , przekładam mrożone grzyby, podlewam gorącą wodą i duszę około 15 minut, następnie doprowadzam do całkowitego odparowania wody. Wtedy przekładam je do mięsa. Można dodać kostkę bulionową mięsną. Zalewam wrzątkiem, gotuję jeszcze około 40 minut ( do miękkości mięsa)
Na koniec dodaję paprykę, zaprawiam śmietaną i doprawiam do smaku.
2milutka
zbysiowa
:)
kołczu
zbysiowa
Jasne,:)
edytaha
zbysiowa
Zapraszam następnym razem, zrobię powtórkę, wszystkim strasznie smakowało:)
monikaT83
zbysiowa
Dziękuję, te gulasze to pole do popisu, można wymyślać do woli;)