Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kociołek z dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny i pożywny kociołek warzywno mięsny na chłodne jesienne dni. Kociołek ma w sobie dużo pożywnych warzyw i porcję mięsa.

Kociołek z dynią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kociołek z dynią

 

  • 50 dag filetów z kurczaka
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki puszki groszku
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 50 dag dyni
  • cebula
  • marchewka
  • 1 puszka pomidorów
  • natka pietruszki
  • 1 szkl bulionu
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kociołek z dynią
Filety myjemy i kroimy w kostkę. Dynie, cebulę i marchewkę obieramy. Marchewkę kroimy w słupki. Dynię w kostkę a cebulę drobno siekamy. Kapustę pekińską drobno siekamy. Groszek i fasolę odsączamy z zalewy. Mięso smażymy na maśle dodajemy cebulę , dynię , marchewkę i kapustę. Podsmażamy ,zalewamy bulionem i dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy groszek, fasolę, pomidory i posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. Potrawkę podajemy samą lub z ryżem.
Kociołek z dynią
Mięso kroimy w kostkę i smażymy na maśle
Kociołek z dynią
Do mięsa dodajemy cebulę , dynię , marchewkę i kapustę
Kociołek z dynią
Zalewamy bulionem i dusimy aż warzywa zmiękną.
Kociołek z dynią
Dodajemy groszek, fasolę, pomidory i posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.