mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Mięsny obiadek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie mięsko z warzywami idealne do ziemniaków, a nawet jako farsz

Mięsny obiadek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsny obiadek

 

Sposób przygotowania:

Mięsny obiadek
Mięso płuczemy, mielimy. Boczek, kiełbasę kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa smażonego już na tłuszczu. Dodajemy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę. Następnie wyciskamy czosnek przez praskę. Paprykę i ogórek kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa. Do smaku dodajemy sól, pieprz majeranek i zioła prowansalskie.Dodajemy opłukany posiekany koper, i natkę. Mieszamy.
Mięsny obiadek
Paprykę, ogorka kroimy w kostkę, pluczemy koper, natkę-siekamy
Mięsny obiadek
Mieso podsmażamy, doajemy boczek,kiełbasę
Mięsny obiadek
Wszystkie składniki łączymy z mięsem na głębokiej patelni
Mięsny obiadek
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem , majerankiem i ziołami prowansalskimi