Sposób przygotowania:
Mięso drobiowe w słoiku
Z udek i z pałek wycinamy kości (zostawiłam po jednym kawałku do słoika z kością) . Mięso płuczemy i osuszamy. Kroimy udka na połowy.
Mięso oprószamy dość mocno solą i pieprzem(można papryką) i mieszamy wcierając przyprawy w mięso. Do każdego przygotowanego słoika wrzucamy ziele angielskie, liść laurowy i ząbek czosnku. Nakładamy mięso do 3/4 wysokości słoika i wlewamy po trzy łyżki wody( można na wierzch a można podczas nakładania mięsa). Słoiki miałam trochę większe jak 1/2 litra.
Słoiki zakręcamy i wstawiamy na ściereczce do garna, zalewamy wodą i gotujemy na mniejszym ogniu ok 1 1/2 godz, zostawiamy w garnku i następnego dnia gotujemy 60 min a trzeciego dnia 30-40 min.
Mięso oprószamy dość mocno solą i pieprzem(można papryką) i mieszamy wcierając przyprawy w mięso. Do każdego przygotowanego słoika wrzucamy ziele angielskie, liść laurowy i ząbek czosnku. Nakładamy mięso do 3/4 wysokości słoika i wlewamy po trzy łyżki wody( można na wierzch a można podczas nakładania mięsa). Słoiki miałam trochę większe jak 1/2 litra.
Słoiki zakręcamy i wstawiamy na ściereczce do garna, zalewamy wodą i gotujemy na mniejszym ogniu ok 1 1/2 godz, zostawiamy w garnku i następnego dnia gotujemy 60 min a trzeciego dnia 30-40 min.
lukrowanepierniczki