Sposób przygotowania:
Mięsko w słoiku
Mięso myjemy kroimy w kostkę ok 2-4cm. Solimy, dodajemy liście laurowe (można połamać) oprószamy pieprzem. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę(można pokroić). Wszystko mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki.
Wyjmujemy z lodówki i zostawiamy ok godz w temperaturze pokojowej. Po tym czasie mięso dobrze mieszamy ugniatając je (wyrobić). Skrapiamy wodą i ponownie mieszamy.
Nakładamy mięso do przygotowanych słoików (można do słoików dodać ziele angielskie)lekko ubijając.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok 100 min na średnim gazie.
Pasteryzację powtarzamy przez kolejne dwa dni.
Wyjmujemy z lodówki i zostawiamy ok godz w temperaturze pokojowej. Po tym czasie mięso dobrze mieszamy ugniatając je (wyrobić). Skrapiamy wodą i ponownie mieszamy.
Nakładamy mięso do przygotowanych słoików (można do słoików dodać ziele angielskie)lekko ubijając.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok 100 min na średnim gazie.
Pasteryzację powtarzamy przez kolejne dwa dni.