katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Mięsko w słoiku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Mięsko jest smaczne na sos do obiadu albo z pieczywem.W przygotowywanym mięsie powinny się znaleźć tłuściejsze też kawałki mięsa.

Mięsko w słoiku

Składniki:

Mięsko w słoiku

 

Sposób przygotowania:

Mięsko w słoiku
Mięso myjemy kroimy w kostkę ok 2-4cm. Solimy, dodajemy liście laurowe (można połamać) oprószamy pieprzem. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę(można pokroić). Wszystko mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki.

Wyjmujemy z lodówki i zostawiamy ok godz w temperaturze pokojowej. Po tym czasie mięso dobrze mieszamy ugniatając je (wyrobić). Skrapiamy wodą i ponownie mieszamy.

Nakładamy mięso do przygotowanych słoików (można do słoików dodać ziele angielskie)lekko ubijając.

Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok 100 min na średnim gazie.

Pasteryzację powtarzamy przez kolejne dwa dni.

Tagi:

mięso