gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowaną kiełbasą drobiowo - wieprzową ze słoika obkładam chleb lub podjadamy jako dodatek do chleba.

Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika
Łopatkę i mięso z kurczaka mielimy w maszynce do mięs. Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę, majeranek, czosnek granulowany, przyprawę do wieprzowiny, przyprawę do kurczaka i pieprz cayenne chili. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy. Mięso nakładamy do średnich słoików, zakręcamy. Słoiki z mięsem gotujemy 2 godziny i 15 minut.
Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika
Łopatkę i mięso z kurczaka mielimy w maszynce do mięs.
Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika
Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę, majeranek, czosnek granulowany, przyprawę do wieprzowiny, przyprawę do kurczaka i pieprz cayenne chili. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy.
Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika
Mięso nakładamy do średnich słoików, zakręcamy.