Sposób przygotowania:
Kiełbasa ze słoika z kaszą jęczmienną
Bierzemy 2,5 kg mięsa mielonego wieprzowego dodajemy przyprawy: jedną paczkę gorczycy, pięć łyżek majeranku, paczkę soli czosnkowej albo przeciśnięte przez praskę trzy ząbki czosnku.
Jedną łyżeczkę curry, jedną łyżeczkę kurkumy, jedną łyżeczkę pieprzu czarnego mielonego. Jedną łyżeczkę pieprzu białego mielonego, dwie łyżki mielonej kolendry, jedną szklanka wody.
Dodajemy sól do smaku oraz dwa woreczki ugotowanej kaszy jęczmiennej.
Wszystko razem bardzo dobrze wyrabiamy na jednolitą masę.
Nakładamy w słoiki i gotujemy 2 i pół godziny na malutkim ogniu.
Jedną łyżeczkę curry, jedną łyżeczkę kurkumy, jedną łyżeczkę pieprzu czarnego mielonego. Jedną łyżeczkę pieprzu białego mielonego, dwie łyżki mielonej kolendry, jedną szklanka wody.
Dodajemy sól do smaku oraz dwa woreczki ugotowanej kaszy jęczmiennej.
Wszystko razem bardzo dobrze wyrabiamy na jednolitą masę.
Nakładamy w słoiki i gotujemy 2 i pół godziny na malutkim ogniu.