ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 193]

Kiełbasa ze słoika z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Inna alternatywa kiełbaski ze słoika, aromatyczna dzięki przyprawom, niezwykle smaczna w sam raz na świeży chlebek.

Kiełbasa ze słoika z kaszą jęczmienną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbasa ze słoika z kaszą jęczmienną

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa ze słoika z kaszą jęczmienną
Bierzemy 2,5 kg mięsa mielonego wieprzowego dodajemy przyprawy: jedną paczkę gorczycy, pięć łyżek majeranku, paczkę soli czosnkowej albo przeciśnięte przez praskę trzy ząbki czosnku.

Jedną łyżeczkę curry, jedną łyżeczkę kurkumy, jedną łyżeczkę pieprzu czarnego mielonego. Jedną łyżeczkę pieprzu białego mielonego, dwie łyżki mielonej kolendry, jedną szklanka wody.

Dodajemy sól do smaku oraz dwa woreczki ugotowanej kaszy jęczmiennej.

Wszystko razem bardzo dobrze wyrabiamy na jednolitą masę.

Nakładamy w słoiki i gotujemy 2 i pół godziny na malutkim ogniu.  
Kiełbasa ze słoika z kaszą jęczmienną
Do mięsa mielonego dodajemy majeranek oraz gorczycę.
Kiełbasa ze słoika z kaszą jęczmienną
Dodajemy także curry, kurkumę, czarny i biały pieprz.
Kiełbasa ze słoika z kaszą jęczmienną
Dwie paczki ugotowanej i ostudzonej kaszy jęczmiennej.
Kiełbasa ze słoika z kaszą jęczmienną
Wszystko dobrze razem wyrabiamy na jednolitą masę.