olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Mięso mielone po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciekawa propozycja dla osób lubiących warzywa, ryż oraz mięso mielone, czyli mięso mielone po chińsku.

Mięso mielone po chińsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso mielone po chińsku

 

  • 250 gram mięsa mielonego
  • 1 mieszanka warzyw chińskich
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 opakowanie papryki słodkiej
  • 1 szklanka ryżu
  • olej do smażenia
  • 6 ząbków czosnku

 

Sposób przygotowania:

Mięso mielone po chińsku
Mięso mielone wykładam na patelnię i podsmażam na oleju, stale mieszając. Następnie dodaję do mięsa przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmażam przez kilka minut mieszając od czasu do czasu. Do mięsa dodaję mieszankę warzyw i pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i zieloną.Podsmażone warzywa z mięsem przyprawiam papryką i solą. Mięso wraz z warzywami nakładam na ugotowany uprzednio ryż.
Mięso mielone po chińsku
Mięso mielone wykładam na patelnię i podsmażam na oleju, stale mieszając. Następnie dodaję do mięsa przeciśnięty przez praskę czosnek.
Mięso mielone po chińsku
Całość podsmażam przez kilka minut mieszając od czasu do czasu.
Mięso mielone po chińsku
Do mięsa dodaję mieszankę warzyw i pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i zieloną.
Mięso mielone po chińsku
Podsmażone warzywa z mięsem przyprawiam papryką i solą.