madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Wieprzowina po chińsku 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie danie z orientalnym smakiem

Wieprzowina po chińsku 4

Składniki:

Wieprzowina po chińsku 4

 

  • 25 dag wieprzowiny
  • 1 czerwona papryka
  • 1 por
  • 1 opakowanie makaronu noodle
  • przyprawa do potraw chinskich do smaku
  • sos sojowy do smaku

Sposób przygotowania:

Wieprzowina po chińsku 4
Mięso umyć i pokroić w paski lub kosteczkę, następnie zrumienić na patelni z rozgrzanym tłuszczem, przyprawić do smaku przyprawą do potraw chińskich. Kolejno dodać paprykę pokrojoną w paski oraz pora pokrojonego w plasterki i smażyć jeszcze chwilę aż warzywa nabiorą szklistej otoczki.Po chwili podlać wodą i dodać makaron noodle ( zazwyczaj kupuję w lidlu gdy jest tydzień azjatycki, ale jeśli nie mamy możemy użyć takiego z zupek chińskich), dusić na wolnym ogniu tak długo aż mięso i makaron będą miękkie , na sam koniec doprawić sosem sojowym i jeśli zachodzi taka potrzeba to jeszcze dosypać przyprawy do potraw chińskich.