Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Wieprzowina po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Uwielbiam dania orientalne, tak przygotowana wieprzowina zachwyci każdego miłośnika chińszczyzny. Polecam spróbować.

Wieprzowina po chińsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wieprzowina po chińsku

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina po chińsku
Gotujemy ryż aż będzie mięciutki. Korzystamy z namaczanej przez noc fasolki, gotujemy ją przez godzinę. Kroimy mięso w dość grube słupki. Następnie Siekamy drobno pietruszkę, czosnek, bazylię, chili,zieloną część dymki. Łączymy wszystko w misce, dodajemy sos sojowy. Nakładamy zawartość miski na patelnię, dodajemy fasolkę, skraplamy sokiem z limonki. Mieszamy z odcedzonym z wody ryżem.
Wieprzowina po chińsku
Etap 1 - siekamy drobno zioła i przyprawy
Wieprzowina po chińsku
Etap 2 - wszystko mieszamy w misce dokładnie
Wieprzowina po chińsku
Etap 3 - dodajemy sok z wyciśniętej limonki
Wieprzowina po chińsku
Etap 4 -mieszamy wszystko z fasolą i ryżem