luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Wieprzowina po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Chińszczyzna po mojemu ..

Wieprzowina po chińsku

Składniki:

Wieprzowina po chińsku

 

  • 500 gr wieprzowiny (łopatka)
  • przyprawa do chińskich dań
  • kawałek papryki
  • 1 cebula
  • kawałek pora
  • ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • marchewka
  • kolendra
  • kawałek selera
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • grzyby chińskie suszone lub kilka leśnych
  • mąka kukurydziana ok 2-3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Wieprzowina po chińsku
Mięso pokroić w paseczki i przyrumienić, przyrumienić też cebulę i czosnek.
Dodać do mięsa. Podlać wodą ok 3/4 szkl dodać przyprawy i warzywa i dusić ok 30 min.
koncentrat wymieszać z mąką kukurydzianą i niewielką ilością wody. Dodać do mięsa wymieszać i chwilę pogotować. Podawać z ryżem.