Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Mięso mielone z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie inspirowane kuchnią meksykańską

Mięso mielone z fasolą

Składniki:

Mięso mielone z fasolą

 

  • 1 szkl fasola,
  • 3 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 50 dag mięso mielone,
  • 2 szt cebula,
  • 1 szt papryczka chili,
  • 3 łyżki oliwa,
  • 1 łyżeczka tymianek,
  • do smaku cukier,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Mięso mielone z fasolą
Fasolkę zamoczyć poprzedniego dnia. Następnie ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso, drobno pokrojone chili i drobno posiekaną cebulę, przesmażyć, przyprawić do smaku solą pieprzem i tymiankiem. Do mięsa wsypać odcedzoną z wody fasolę, dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z 2/3 szklanki wody i gotować około 10 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z pieczywem.