Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Mieso pieczone z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Łatwe w przygotowaniu danie, które robi się same. W czasie pieczenia obiadu możemy przygotować jakiś deser ;)

Mieso pieczone z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mieso pieczone z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Mieso pieczone z warzywami
Szynkę umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem. Wstawić do lodówki na noc. Następnie posmarować je mieszaniną keczupu, musztardy i oleju, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, przykryć i piec 30 minut w 200 stopniach. W tym czasie przygotować warzywa. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę. Kalarepkę obrać, pokroić w kostkę. Marchew obrać, umyć i pokroić w grube półplasterki. Cebulę pokroić w ćwiartki a następnie w plasterki. Pora posiekać w plastry. Do mięsa wlać szklankę wody, dodać nieco soli i pieprzu. Na wierzch wrzucić ziemniaki i kalarepę. Następnie dodać resztę warzyw, delikatnie przemieszać i wstawić do piekarnika. Piec jeszcze godzinę. Mięso kroić po lekkim przestudzeniu. Podawać z pieczonymi warzywami
Mieso pieczone z warzywami
Następnie posmarować je mieszaniną keczupu, musztardy i oleju, ułożyć w żaroodpornym naczyniu
Mieso pieczone z warzywami
W tym czasie przygotować warzywa. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę. Kalarepkę obrać, pokroić w kostkę. Marchew obrać, umyć i pokroić w grube półplasterki.
Mieso pieczone z warzywami
Do mięsa wlać szklankę wody, dodać nieco soli i pieprzu. Na wierzch wrzucić ziemniaki i kalarepę
Mieso pieczone z warzywami
Następnie dodać resztę warzyw, delikatnie przemieszać i wstawić do piekarnika. Piec jeszcze godzinę

Tagi:

szynka