Sposób przygotowania:
Mieso pieczone z warzywami
Szynkę umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem. Wstawić do lodówki na noc. Następnie posmarować je mieszaniną keczupu, musztardy i oleju, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, przykryć i piec 30 minut w 200 stopniach. W tym czasie przygotować warzywa. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę. Kalarepkę obrać, pokroić w kostkę. Marchew obrać, umyć i pokroić w grube półplasterki. Cebulę pokroić w ćwiartki a następnie w plasterki. Pora posiekać w plastry. Do mięsa wlać szklankę wody, dodać nieco soli i pieprzu. Na wierzch wrzucić ziemniaki i kalarepę. Następnie dodać resztę warzyw, delikatnie przemieszać i wstawić do piekarnika. Piec jeszcze godzinę. Mięso kroić po lekkim przestudzeniu. Podawać z pieczonymi warzywami