Sposób przygotowania:
Pomidorowa pieczeń z warstwą makaronu penne
Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy. Marchew oraz seler obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Ser również ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Do mięsa dodajemy warzywa, kukurydzę, ser, koncentrat pomidorowy oraz bułkę tartą. Wbijamy jajka oraz doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i suszoną natką pietruszki. Wyrabiamy na gładką i zwartą masę. W foremce keksowej wykładamy 1/3 mięsa.
Na mięsie układamy makaron, na makaronie resztę mięsa. Wygładzamy. Pieczeń pieczemy w 190*C przez 60 minut.
Po upieczeniu kroimy w plastry. Dekorujemy świeżą natką pietruszki oraz czerwonym pieprzem.
Ser również ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Do mięsa dodajemy warzywa, kukurydzę, ser, koncentrat pomidorowy oraz bułkę tartą. Wbijamy jajka oraz doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i suszoną natką pietruszki. Wyrabiamy na gładką i zwartą masę. W foremce keksowej wykładamy 1/3 mięsa.
Na mięsie układamy makaron, na makaronie resztę mięsa. Wygładzamy. Pieczeń pieczemy w 190*C przez 60 minut.
Po upieczeniu kroimy w plastry. Dekorujemy świeżą natką pietruszki oraz czerwonym pieprzem.