Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie koperkowym
Po zmieleniu mięsa trzeba je przyprawić kucharkiem, słodką papryką oraz pieprzem. Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy.
Z masy robimy małe kuleczki, które obtaczamy w mące, a następnie podsmażamy na patelni, aż się przyrumienią. Po obsmażeniu wrzucamy do wcześniej przygotowanego wywaru. Gotować ok 15 min. W czasie gotowania wrzucić koperek (może być suszony lub świeży).
Pod koniec gotowania w szklance wymieszać z woda trochę mąki ze śmietaną wlać do naszego wywaru z pulpecikami i zagotować.
Życzę smacznego
Z masy robimy małe kuleczki, które obtaczamy w mące, a następnie podsmażamy na patelni, aż się przyrumienią. Po obsmażeniu wrzucamy do wcześniej przygotowanego wywaru. Gotować ok 15 min. W czasie gotowania wrzucić koperek (może być suszony lub świeży).
Pod koniec gotowania w szklance wymieszać z woda trochę mąki ze śmietaną wlać do naszego wywaru z pulpecikami i zagotować.
Życzę smacznego
misia5
wiola11
zapraszam tylko proszę dac znac wczesniej