ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 187]

Kapusta bezmięsna z grzybami marchewką i jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kiszona kapusta bezmięsna z grzybami marchewką i jabłkami, może stanowić samodzielny postny obiad albo być dodatkiem.

Kapusta bezmięsna z grzybami marchewką i jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta bezmięsna z grzybami marchewką i jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta bezmięsna z grzybami marchewką i jabłkami
Kiszoną kapustę kroimy na drobno, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy pół łyżeczki kminku oraz dwie łyżki margaryny, sól do smaku. Dobrą garść suszonych grzybów dodajemy do kapusty. Wkładamy dwa liście laurowe oraz ziele angielskie około pięć sztuk.

Trzemy marchewkę na tarce o grubych oczkach. Obieramy dwa słodkie jabłka, kroimy na cząstki i dodajemy do reszty.

Gotujemy do miękkości, doprawiamy do smaku solą oraz cukrem.
Kapusta bezmięsna z grzybami marchewką i jabłkami
Kiszoną kapustę kroimy dość drobno i wkładamy do garnka.
Kapusta bezmięsna z grzybami marchewką i jabłkami
Dodajemy pół łyżeczki kminku i mieszamy razem z kapustą..
Kapusta bezmięsna z grzybami marchewką i jabłkami
Dobrą garść suszonych grzybów dodajemy do kapusty.
Kapusta bezmięsna z grzybami marchewką i jabłkami
Trzemy marchewkę na tarce o grubych oczkach.