Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Polędwiczki w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne i kruche mięsko polędwiczek w lekkim śmietanowym sosie z koperkiem. Do tego ziemniaki i surówka i pyszny obiad gotowy.

Polędwiczki w sosie koperkowym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Polędwiczki w sosie koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w sosie koperkowym
Polędwiczki umyć, osuszyć. Pokroić w plastry i lekko rozbić dłonią. Na patelni rozgrzać masło klarowane, obsmażyć mięso.

Przełożyć do garnka. Wlać bulion, dodać liść i ziele i dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Następnie wymieszać śmietanę z mąką, wlać do mięsa, zagotować.

Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Wsypać do sosu, zamieszać. Polędwiczki w sosie podawać z ziemniakami i surówką. 
Polędwiczki w sosie koperkowym
Polędwiczki umyć, osuszyć. Pokroić w plastry i lekko rozbić dłonią.
Polędwiczki w sosie koperkowym
Na patelni rozgrzać masło klarowane, obsmażyć mięso.
Polędwiczki w sosie koperkowym
Przełożyć do garnka. Wlać bulion, dodać liść i ziele i dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
Polędwiczki w sosie koperkowym
Następnie wymieszać śmietanę z mąką, wlać do mięsa, zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Polędwiczki w sosie koperkowym
Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Wsypać do sosu, zamieszać.