Sposób przygotowania:
Polędwiczki w sosie koperkowym
Polędwiczki umyć, osuszyć. Pokroić w plastry i lekko rozbić dłonią. Na patelni rozgrzać masło klarowane, obsmażyć mięso.
Przełożyć do garnka. Wlać bulion, dodać liść i ziele i dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Następnie wymieszać śmietanę z mąką, wlać do mięsa, zagotować.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Wsypać do sosu, zamieszać. Polędwiczki w sosie podawać z ziemniakami i surówką.
Przełożyć do garnka. Wlać bulion, dodać liść i ziele i dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Następnie wymieszać śmietanę z mąką, wlać do mięsa, zagotować.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Wsypać do sosu, zamieszać. Polędwiczki w sosie podawać z ziemniakami i surówką.