Sposób przygotowania:
Pulpeciki szpinakowe w sosie koperkowym
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak, następnie przeciśnięty przez praskę czosnek, dusimy. W misce mieszamy mielone mięso, jajko, pokrojoną w kosteczkę cebulę, szpinak. Doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Formujemy pulpeciki. Na patelni gotujemy wodę z kostka rosołowa i Vegetą. Wkładamy pulpeciki, gotujemy około 15 minut. Śmietanę mieszamy z mąką ziemniaczana i koperkiem. Wlewamy do pulpetów, dokładnie mieszamy. Dusimy do momentu zgęstnienia sosu.
![Pulpeciki szpinakowe w sosie koperkowym Pulpeciki szpinakowe w sosie koperkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpeciki-szpinakowe-w-sosie-koperkowym-338381.jpg)