Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mięso w czosnkowo-koperkowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso (wieprzowina) w czosnkowo-koperkowym sosie pasuje i do klusek i do ziemniaczków. Warto je podać z ogórkiem małosolnym.

Mięso w czosnkowo-koperkowym sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso w czosnkowo-koperkowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Mięso w czosnkowo-koperkowym sosie
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie oraz kostkę mięsną. Dusić pod przykryciem. Dodać posiekany czosnek.

Kiedy mięso będzie miękkie sos zagęścić mąką i przyprawić. Zagotować. Dodać umyty i posiekany koperek. Wymieszać.

Gotować razem kilka chwil. Podawać np. z ziemniakami. 
Mięso w czosnkowo-koperkowym sosie
Pokrojone w kostkę mięso podsmażyć na oliwie.
Mięso w czosnkowo-koperkowym sosie
Do duszonego mięsa dodać pokrojony czosnek.
Mięso w czosnkowo-koperkowym sosie
Sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.
Mięso w czosnkowo-koperkowym sosie
Do sosu dodać posiekany koperek i wymieszać.

Tagi:

mięso