Sposób przygotowania:
Mięso wieprzowe w paście z keczupu..
Mięso myjemy, osuszamy w ręczniku papierowym, nacieramy dokładnie olejem i w całości wkładamy do naczynia żaroodpornego, następnie umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do tem 150oC na ok 10 min. W tym czasie przygotowujemy pastę z keczupu: bułkę tartą rozcieramy z przeciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku, 1 łyżeczką papryki słodkiej mielonej, pieprzem i solą, dodajemy keczup i ucieramy wszystko na jednolitą masę. Po 10 min, wyjmujemy mięso z piekarnika nacieramy dokładnie pastą keczupową, posypujemy majerankiem oraz drobniutko posiekaną cebulą. Ponownie wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok 45 - 60 min(do miękkości mięsa) w tem 160oC. Najlepiej smakuje na ciepło.