Sposób przygotowania:
Mieszanka z chrzanem
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę średniej wielkości. Kiełbasę żywiecka i podwawelską obrać z osłonki i pokroić w kostkę również średniej wielkości. Szyneczkę również pokroić w kostkę( można dodać również inne gatunki wędliny). Dodać wszystkie wędliny do jajek. Doprawić solą, pieprzem. wymieszać. Dodać chrzan, ale najpierw 2 łyżki, wymieszać i spróbować, gdyby było za łagodne dodać jeszcze 1 łyżkę ( chyba,że ktoś woli łagodne to więcej nie doprawiać, ale potrawa powinna być ostra). Wstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać z chlebem. Mój mąż bardzo lubi to potrawę więc przynajmniej raz na 10 dni robię mu na kolację. SMACZNEGO!