Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Miętowe ciasteczka z kaszą manną i marmoladą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i mocno orzeźwiające ciasteczka z dużą ilością świeżej, posiekanej mięty. Połowa mąki została zastąpiona kaszą manną.

Miętowe ciasteczka z kaszą manną i marmoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Miętowe ciasteczka z kaszą manną i marmoladą

 

  • 3/4 szklanki mąki tortowej
  • 3/4 szklanki kaszy manny
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 gram masła
  • 1 duży pęczek mięty
  • marmolada

Sposób przygotowania:

Miętowe ciasteczka z kaszą manną i marmoladą
Do miski wsypujemy mąkę, kaszę jaglaną, cukier oraz proszek do pieczenia. Dodajemy jajko i jogurt naturalny, Zagniatamy ciasto. Dodajemy posiekaną miętę i znów zagniatamy.

Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczamy je i robimy palcem dziurkę po środku. Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakładamy marmoladę.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Miętowe ciasteczka z kaszą manną i marmoladą
Do miski wsypujemy mąkę, kaszę jaglaną, cukier oraz proszek do pieczenia.
Miętowe ciasteczka z kaszą manną i marmoladą
Dodajemy jajko i jogurt naturalny, Zagniatamy ciasto.
Miętowe ciasteczka z kaszą manną i marmoladą
Dodajemy posiekaną miętę i znów zagniatamy.
Miętowe ciasteczka z kaszą manną i marmoladą
Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakładamy marmoladę.