Sposób przygotowania:
Ciasteczka czekoladowe z orzechami
Masło lub margarynę ucieramy z cukrem do uzyskania puszystej masy. Następnie dodajemy jajko i żółtko. Gdy składniki się połączą partiami dodajemy przesiane sypkie składniki.
Do powstałego ciasta wsypujemy dodatki tj. czekoladę, orzechy i skórkę. Całość dokładnie mieszamy.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na basze wyłożonej papierem do pieczenia (w sporych odstępach) i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temp. 180 st. przez około 12 minut.
Do powstałego ciasta wsypujemy dodatki tj. czekoladę, orzechy i skórkę. Całość dokładnie mieszamy.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na basze wyłożonej papierem do pieczenia (w sporych odstępach) i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temp. 180 st. przez około 12 minut.
BozenaMatuszczyk
misia5
Dziękuję:) Częstuj się kochana :)
biedroneczki
misia5