Sposób przygotowania:
Ciasteczka kakaowe z cukrem kokosowym
Do wysokiej miski dajemy miękkie masło lub margarynę, cukier oraz mleko skondensowane. Miksujemy do uzyskania puszystej masy. Dodajemy po jednym żółtku. Następnie partiami wsypujemy przesianą mąkę. Gdy składniki się połączą zarabiamy ciasto, formujemy kulę i dajemy na 3 godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy ciasteczka.
Pieczemy w temp. 180 st. przez 12 minut.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy ciasteczka.
Pieczemy w temp. 180 st. przez 12 minut.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
cherry
misia5
Ja to się modlę, żeby mój mąż nigdy nie zobaczył ile tych foremek mam :) Mam ich około 500 sztuk, żadna się nie powtarza :) Jakby tego było mało kolekcja stale się powiększa :)