Sposób przygotowania:
Miętowe ciasteczka z kaszą manną i marmoladą
Do miski wsypujemy mąkę, kaszę jaglaną, cukier oraz proszek do pieczenia. Dodajemy jajko i jogurt naturalny, Zagniatamy ciasto. Dodajemy posiekaną miętę i znów zagniatamy.
Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczamy je i robimy palcem dziurkę po środku. Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakładamy marmoladę.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczamy je i robimy palcem dziurkę po środku. Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakładamy marmoladę.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
robaczek
ciasteczka