Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

miętowe gwiazdki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gwiazdki można podawać z kwaśną śmietaną.

miętowe gwiazdki

Składniki:

miętowe gwiazdki

 

Sposób przygotowania:

miętowe gwiazdki
Ziemniaki wyszorować, obrać, i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki i liście mięty zemleć w maszynce, wbić jajko, stopione masło, dodać mąkę i doprawić do smaku solą.
Wyrobić masę i wstawić do lodówki na 30 minut. Na stolnicy rozwałkować masę ziemniaczaną na gruby placek i ozdobną foremką wycinać gwiazdki. Następnie rozgrzać tłuszcz na patelni
i smażyć na nim gwiazdki. Bardzo dobry dodatek do pieczeni baraniej.

Tagi:

jajko jajka mak