Sposób przygotowania:
Miętowe naleśniki z jagodowym twarożkiem
Jagody rozgniatamy widelcem razem z cukrem a następnie mieszamy lub miksujemy z twarogiem, odstawiamy.
Naleśniki:
Miętę drobno siekamy, odkładamy. W misce miksujemy razem: mąkę, jajko, oliwę, cukier, mleko, wodę. Na koniec dodajemy posiekaną miętę i miksujemy do połączenia. Ciasto na naleśniki odstawiamy na 30 minut.
Następnie na rozgrzanej patelni smażymy rumiane naleśniki.
Każdy naleśnik smarujemy łyżką twarogu jagodowego i składamy.
Naleśniki:
Miętę drobno siekamy, odkładamy. W misce miksujemy razem: mąkę, jajko, oliwę, cukier, mleko, wodę. Na koniec dodajemy posiekaną miętę i miksujemy do połączenia. Ciasto na naleśniki odstawiamy na 30 minut.
Następnie na rozgrzanej patelni smażymy rumiane naleśniki.
Każdy naleśnik smarujemy łyżką twarogu jagodowego i składamy.