Sposób przygotowania:
Naleśniki na słodko z sosem borówkowo - jagodowym
Mleko mieszamy z wodą i wbijamy jajka. Następnie wsypujemy mąkę i cukier waniliowy. Całość miksujemy na jednolitą masę. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną oleju na złoty kolor. W międzyczasie przygotowujemy masę serową. Ser miksujemy z cukrem waniliowym i żółtkami. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z szczyptą soli. Następnie ubitą pianę przekładamy do ser i mieszamy. Sos do naleśników. Jogurt naturalny mieszamy z borówką i jagodami oraz cukrem. Część owoców rozgniatamy widelcem. Dokładnie mieszamy. Na usmażone naleśniki nakładamy masę serową i składamy naleśniki w trójkąty. Przekładamy na patelnię i smażymy na małym ogniu z obydwu stron. Przekładamy na talerz i polewamy sosem.